Radio Mi Amigo na 31 jaar terug in  Spanje

Op 1 januari 1974 startte Radio Mi Amigo met uitzendingen voor de Benelux vanaf het zendschip de MV Mi Amigo op de Noordzee. Toen op 31 augustus 1974 Veronica en Radio Noordzee stopten, ging Mi Amigo door. Het radiostation zou uitgroeien tot een begrip voor een generatie, scoorde meteen al meer luisteraars dan Veronica en Noordzee destijds. De programma’s werden gemaakt in Playa d’Aro in Spanje.
 
Nu 31 jaar later keert Mi Amigo terug naar Spanje. Ditmaal worden de programma’s niet opgenomen in Spanje en uitgezonden vanaf een zendschip, maar uitgezonden op de Costa del Sol met een antennehoogte van maar liefst 900 meter. Zo'n hoge zendmast is in Vlaanderen of Nederland nergens te vinden. Het zendvermogen is 12.500 Watt. De zeezender Noordzee had destijds maar 1000 Watt.
 
Radio Mi Amigo gaat zich richten op de volwassen luisteraar die permanent woont op de Costa del Sol. Een team ervaren medewerkers gaat aan de slag met veel redactie over de Costa del Sol. Een team onder leiding van Leon Balmaekers gaat ervoor zorgen dat de Nederlandstalige bewoners alles te horen krijgen over de attracties en activiteiten op de Costa del Sol. 
Het presentatieteam is divers en heeft op de juiste tijden echte rasentertainers. Maar ook grote namen uit het verleden komen aan de start. Zo is Ton Schipper elk weekend te horen en Peter van Dam zal met Manneke Pop elke werkdag vertegenwoordigd zijn. Peter van Dam besteedt o.a. uitgebreid aandacht aan de slechte weerberichten in Vlaanderen en Nederland. Een plaatje draaien kan iedereen, maar wij gaan Radio-maken. Het resultaat kun je op de Costa del Sol horen via de 100.9 FM of in Vlaanderen en Nederland via internet: www.radiomiamigo.eu 
 
Tijdens de start op 1 juni 2010 lopen er drie Mi Amigo medewerkers op de boulevard van Torremolinos. De start gaat verder gepaard met veel Prijsvragen en Fotowedstrijden. Zie hiervoor de website.
Vanaf 1 juni geldt: woon je op de Costa del Sol en luister je naar Mi Amigo. Dan weet je alles….
 
Als eerste radiostation ter wereld zal Radio Mi Amigo om energie te besparen op maandagen in mono gaan uitzenden. Mocht dit niet al te veel luisteraars kosten en genoeg besparing opleveren dan wordt dit verder uitgebreid....
 
Hendrik van Nellestijn