Foto's Arrow Classic Rock

Voor de liefhebbers van het zgn "album format" en classic rock was het tot vorig jaar tobben. Radio Caroline hanteerde sinds de zeventiger jaren dit format met veel succes. Echter het station zwijgt sinds 1990 tengevolge van strenge maatregelen van de Britse overheid.
Liefhebbers van dit genre kwamen er bekaaid van af: Radio 3 is niet te beluisteren zo slecht, Virgin komt op de middengolf slecht door.
Gelukkig is Ad Ossendrijver in dit gat gesprongen en wist de Godfather van de Nederlandse radio Willem van Kooten voor dit project te interesseren.

Sinds sept. vorig jaar bestaat ARROW CLASSIC ROCK. Arrow Classic Rock huurt haar studioruimte in het zelfde pand aan het Buitenhof te Den Haag alwaar ook de dependance van radio West is gevestigd. Ongetwijfeld heeft dit station het mooiste uitzicht van het Nederlandse media landschap. Het genre van Classic Rock bestaat uit Classic Rock hits en album tracks uit de periode 1964 tot het midden van de jaren 80 toen de disco en later de house ellende door de platenindustrie werd uitgevonden.
Kortom, men draait "de betere muziek" en wel van Rolling Stones tot Cream, van Eric Clapton tot Fleetwood Mac, van Eagles tot The Doors.
Maar ook de top van de Nederlandse bands als Earring en Brainbox komen aan bod.

Arrow Classic Rock draait non-stop zonder tussenkomst van dj's de muziek, 24 uur per dag, digitaal vanaf de harddisk. Het programma wordt opgestraald naar de EUTELSAT II satelliet en vervolgens aan de kabelnetten in Nederland aangeboden.

Arrow Classic Rock orienteert zich op de "oudere jongere" die opgroeiden met dit format maar ook voor de jeugd, die de huidige muziek zat is en dit genre nu pas ontdekt. Uiteraard speelt Arrow Classic Rock ook in op de nu in opkomst sterke revival van de 70-er jaren, alhoewel we betwijfelen of Abba ooit op dit station ten gehore wordt gebracht.

Kortom: eindelijk weer de betere muziek uit de luidspreker!

Tenslotte nog een suggestie: misschien kunnen de stemmen van Andy Archer, Tony Allan en Graham Gill helemaal voor de nostalgie zorgen..


De studio van Arrow Classic rock: Alles digitaal...