Shop

SMC Shop

U kunt uw bestelling naar ons mailen (zie contactpagina), of het formulier bij het product invullen. Uw betaling kunt u overmaken naar:

ING-bank: NL 85 INGB 000 406 5700 t.n.v. SMC in Groningen.

BIC: INGBNL2A

Ook PayPal is mogelijk. 

ALLE PRIJZEN ZIJN INCLUSIEF VERZENDING.


Met uw bestelling steunt u SMC. Dank u!

The History of Radio Nordsee International MP3


Deze MP3 omvat de complete dubbel-LP "The History of Radio Nordsee International". Het is een montage van hoogte- en dieptepunten uit de geschiedenis van het radiostation Radio Noordzee Internationaal, destijds uitzendend vanaf het schip MEBO II, geankerd in internationale wateren. Radio-opnamen, aan elkaar gesproken door de diskjockeys Mike Ross en Nico Steenbergen geven een volledig beeld van belangrijke momenten in het leven van RNI. Er is een keuze gemaakt uit meer dan 250 uur bandopnamen, voornamelijk uit eigen archieven. De productie was in handen van Jacob van Kokswijk en Hans Knot. De prijs voor een MP3 is 10 euro. Gebruik deze link hieronder om te bestellen


This MP3 includes the complete double LP "The History of Radio Nordsee International". It is a montage of highs and lows from the history of the radio station Radio North Sea International, at the time broadcasting from the ship MEBO II, anchored in international waters. Radio recordings, spoken together by disc jockeys Mike Ross and Nico Steenbergen, give a complete picture of important moments in the life of RNI. A selection was made from more than 250 hours of tape recordings, most of them from our own archives. The production was in the hands of Jacob van Kokswijk and Hans Knot. The price for an MP3 is 10 euros. Use this link to order. 

 


Hét leesboek voor de zomer van 2023: 

RADIOSTILTE NA WINDKRACHT 11 door Paul van der Mark


Korte inhoud: Het is 2 maart 1982. Tijdens een vliegende storm op de Noordzee zinkt een zendschip van waaraf het radiostation ‘Vijfenveertig negen’ uitzendt. Vier bemanningsleden worden door de kustwacht van boord gehaald en door de politie gearresteerd omdat het verboden is medewerking te verlenen aan dergelijke radiostations.

Eén van de medewerkers die op dat moment niet aan boord was, Wim Hekman, weet dat er nog iets heel waardevols aan boord van het zendschip ligt. Dat wil hij er graag uithalen. Hij duikt naar het zendschip. Daar wachten hem echter twee onaangename verrassingen. Na enige aarzeling besluit Wim, wat hij gezien heeft, te delen met zijn collega’s. Dat zet een kettingreactie van gebeurtenissen in werking die Wim niet had kunnen voorzien en die hem zelf ook uiteindelijk in een heel lastige situatie brengen.

Tegelijkertijd ontstaat er een initiatief om het zendschip te lichten. Een kansrijk plan waar velen graag aan willen meewerken, maar het blijkt al snel niet zonder gevaren te zijn.

Een verhaal met een afloop die niemand voorzien had.


Hans Knot over ‘Radiostilte na windkracht 11’:

‘Radiostilte na windkracht 11’ is vooral een boek vol spanning waarin je wordt meegezogen in het enerverende verhaal van de mensen achter dit radiozendschip. Bovendien worden automatisch vele herinneringen in je naar boven gebracht over de goede oude tijd van de zeezenders.


‘Radiostilte na windkracht 11’ is te bestelen via deze link. Kosten inclusief verzendkosten binnen Nederland: € 16,50. Voor België (inclusief verzending) € 20,50.

Derde druk leverbaar : 100 JAAR RADIO - Hans Knot

Al 100 jaar heeft de radio aantrekkingskracht op de mens. Hans Knot blikt terug en verzamelde daarvoor een aantal amusante, verrassende dan wel vergeten geschiedenisfeiten rondom het apparaat dat altijd de fantasie van de luisteraar heeft geprikkeld. Een boekwerk dat het hart van elke radioliefhebber sneller zal doen kloppen.

€ 25,00 (NL) of € 27,50 (buitenland)


U kunt het boek bestellen door dit formulier in te vullen.

De Mediamaker - Rob Wilson  Gèèn geschiedenisboek, maar wel een spannende roman over zeezender Radio Poseidon, die 'toevallig' wat doet denken aan Radio Veronica.


Het station neemt het op tegen de Staat der Nederlanden die de zeezender wil verbieden. Ook concurrent Radio 186 ("RNI") heeft last van de antizeezenderwet. Een maas in de wet nekt de minister van CRM en is het begin van de commerciële omroep in Nederland.


Wie van zeezenders houdt én van boeken lezen, 'mag' dit boek niet mislopen. Zeker niet tegen de gereduceerde prijs waarvoor we het nu kunnen aanbieden: winkelprijs: € 17,95 SMC-prijs: € 13,25 inclusief verzending binnen Nederland. Verzending naar het buitenland is € 5,00 extra.


U kunt het boek bestellen door dit formulier in te vullen.

Loving Awareness (de cd)

Eén van de geesteskinderen van Ronan O’Rahilly: Loving Awareness. Met de volgende tracks: Let us get to know you - Free your soul - Love you to know - No other high - It’s Allah’s movie - The Vibes inside - Voice of love - Be in touch - Close the gate - I like what like - Jarold - Let yourself go - In a movie - Existance

Bonus tracks: Ronan O’Rahilly talking about L.A., Radio Caroline jingles and some instrumental tracks. Prijs: €17 in Nederland en €20 voor Europa. Prijs is inclusief verzending.

Te bestellen via dit formulier.

To order, please fill in this form.

                                                    Offshore Radio Engineering - Jan Sundermann


De tweede druk van deze bestseller onder anoraks! Het Engelstalige boek kijkt vooral naar technische vragen, zoals: Welke radioschepen werden gebruikt in de 40-jarige ‘watery wireless’-geschiedenis? en: Welke antennesystemen werden gebouwd en welk soort masten? Ook aan bod komen de verschillende soorten zenders en de beperke mogelijkheden van communicatie tussen de bemanning en het hoofdkwartier aan land. Tenslotte gaat Jan Sundermann in op de diverse ankersystemen en de navigatiemogelijkheden van de schepen. Het rijkelijk geillustreerde boek bevat vele foto’s en diagrammen.


Prijs: € 15,00 (inclusief verzending binnen Europa)

Te bestellen via dit formulier

Voice of Peace: Memories and Abie Nathan’s Work - Hans Knot


Hans Knot heeft intensief gewerkt aan research inzake niet alleen de historie van de Voice of Peace maar ook aan al het vele humanitaire werk dat Abe Nathan heeft verricht. Hans is daarbij geassisteerd door vele mensen, waaronder naasten van Nathan en vele deejays uit het verleden. Dit resulteerde in een 250 pagina’s dik boek met tientallen zwart-wit foto’s.


Digitaal verkrijgbaar (als pdf) voor € 7,00  Klik hier om te bestellen.

To order this book as pdf file (€ 7,00)  please clik here.Het REM eiland - Hans Knot   (digitale versie)


De onstuimige geschiedenis van Radio en TV Noordzee. Uitgegeven in 2014, toen het 50 jaar geleden was dat het station begon met uitzenden. 


De papieren versie is inmiddels bij ons uitverkocht. Wel is er een pdf-versie verkrijgbaar waarmee u het boek digitaal kunt lezen.


Ook van enkele andere uitverkochte uitgaven van Hans Knot is een pdf-versie beschikbaar. Bij interesse kunt u hiervoor contact met ons opnemen. 


Prijs: € 7,50 Te bestellen via dit formulier

De historie van Radio

Mi Amigo, deel 5, Een veel te snelle herstart - Hans Knot


De herstart van Radio Mi Amigo vanaf de Magdalena en alles wat er mis ging.


€ 10,00 (NL)/ € 15,50 (rest van Europa) Te bestellen via dit formulier

Veronica: Boven water (Het Max Lewin archief)


In 2012 verscheen het boek ‘Boven Water’ met herinneringen aan Radio Veronica zoals door Max Lewin bewaard in zijn archief en jaren na zijn overlijden beschreven tot andermaal een boek door mediahistoricus Hans Knot. 

Recentelijk kregen we een aantal aanvragen voor het niet meer leverbare boek en besloot de SMC het als pdf verkrijgbaar te maken. Het is te bestellen door dit formulier in te vullen.


Prijs: € 7,00 Te bestellen via dit formulier